Aanbod & informatie

Basiscursus fotografie

Het doel van de basiscursus fotografie is om jou wegwijs te maken in de basisprincipes van de fotografie, zodat je na de cursus met de nodige kennis en vaardigheden zelfstandig de mogelijkheden van de fotografie verder kunt ontdekken en een eigen stijl kan ontwikkelen!

Een doeltreffend standpunt bepalen, de juiste belichting maken, de handbediening gebruiken in plaats van automatisch fotograferen, werken met scherptediepte, dat zijn allemaal aspecten die je nodig hebt om beter te kunnen fotograferen. Hoe stel je dat in op je camera en nog belangrijker: wat is het effect van die instellingen op jouw foto? De cursus is er op gericht dat je foto’s gaat maken op de ‘manual’ stand, dit betekent dat het de bedoeling is om opdrachten tijdens de cursus uit te voeren met handmatig ingestelde diafragma en sluitertijd. Je leert niet alleen de camera beter beheersen, maar ook hoe je zelf in staat bent het eindresultaat te bepalen.

Naast het technische deel besteden we in deze basiscursus aandacht aan het kijken. Je leert op een nieuwe manier naar (jouw) foto’s te kijken. Je krijgt tips over het maken van goede composities en hoe je daarin bewuste keuzes kunt maken. Wat voor foto wil je maken en welke compositie past daarbij?

 

Het maken van goede foto’s leer je door de theorie in de praktijk uit te voeren. Je krijgt opdrachten mee naar huis waarmee je de theorie in praktijk brengt. Het resultaat daarvan gaan we bespreken en daarbij krijg je ook advies over jouw foto’s. De basiscursus fotografie wordt gegeven op de volgende locaties: Harlingen of Bolsward.

Wat heb je nodig voor deze basiscursus fotografie?

Een fotocamera, waarbij het mogelijk is om het diafragma en de sluitertijd handmatig in te stellen. Dit kan bijvoorbeeld een compactcamera of een spiegelreflexcamera zijn. Voorkennis is niet nodig, maar enig begrip van de basisfuncties van fotograferen is natuurlijk altijd handig.

Wat kost de basiscursus fotografie?

De cursus bestaat uit vier cursusavonden van 1,5 uur vier weken achter elkaar. De prijs voor deze basiscursus fotografie is € 75,00.

Wanneer wordt de basiscursus fotografie gegeven?

De volgende cursus is nog niet ingepland. Je kunt je alvast opgeven, zonder verplichting. Ga daarvoor naar de contactpagina of stuur een e-mail naar info@wrfoto.nl en geef aan dat je interesse hebt in de basiscursus fotografie en met hoeveel personen je wilt deelnemen.

 

 

Fotowandeling

Bij een fotowandeling gaan we met een groep enthousiaste fotografen wandelen en foto’s maken op een mooie locatie. Tijdens deze wandeling gaan we op zoek naar situaties en onderwerpen die ons opvallen en gaan fotograferen. Gedurende deze fotowandeling zal ik je leren welke camera instellingen zoals sluitertijd en diafragma je kunt gebruiken en waar je op kan letten met betrekking tot compositie en standpunt. Daarnaast zal ik proberen waar nodig en gewenst tips en adviezen. Dit is een leuke manier om meer inzicht te krijgen in fotograferen en je hobby te kunnen delen met andere deelnemers! Suggesties voor onderwerp en/of locatie zijn welkom en voor zover mogelijk zullen we daar rekening mee houden. De fotowandeling zal in de regio zuid-west Friesland worden georganiseerd.

Wat heb je nodig voor deze fotowandeling?

Een fotocamera, dit kan bijvoorbeeld een compactcamera zijn of een spiegelreflexcamera en zelfs je telefoon! Er is geen voorkennis nodig, je kan op je eigen niveau aan de slag. Verschil in kennis en gebruik van camera’s is leuk en zo kan je ook van elkaar wat opsteken!

Wat Kost een fotowandeling?

De fotowandeling kost € 35,00 per persoon (inclusief een kopje koffie of thee). De fotowandeling duurt ongeveer drie uren. Het is mogelijk om met de groep, of een deel van de groep, af te spreken om gezamenlijk de resultaten te bekijken en te bespreken. Hiervoor wordt € 15,00 extra gevraagd en zal ongeveer een week na de fotowandeling worden ingepland.

Wanneer is er een fotowandeling?

De volgende fotowandeling is nog niet ingepland. Je kunt je alvast, zonder verplichting, opgeven. Ga daarvoor naar de contactpagina of stuur een e-mail naar info@wrfoto.nl en geef aan dat je interesse hebt in de fotowandeling en met hoeveel personen je wilt deelnemen.